Бразилия изтегли скандална реклама в защита на проституцията

Бразилия изтегли скандална реклама в защита на проституцията

Бразилия изтегли скандална реклама в защита на проституцията

Бразилското здравно министерство свали скандална онлайн кампания, озаглавена „Щастлива съм да бъда проститутка”, пише Би Би Си.

Рекламното съобщение е било част от по-широка образователна програма, свързана с болестите, предавани по полов път. Целта: „да се намалят предразсъдъците срещу сексуалните работници”.

Здравният министър на Бразилия Александър Падиля коментира, че никога не е харесвал рекламата. „Смятам, че е послание, което едно министерство не бива да изпраща”, каза той. Критици смятат, че внушението е като от възхвала на проституцията.

По думите на Падиля съобщението е било тествано в сайта на министерството, но не е било създадено с идеята да бъде публикувано другаде.

Бразилското правителство получава високо одобрение за програмата си в борба със СПИН-а, в която се включват доставки на презервативи. Тази негова кампания залага на прагматичния подход в католическата държава. Настоящата рекламна акция в борба с полово предаваните болести е последната рекламна инициатива на министерството. Озаглавена е „Не се срамувам да използвам презерватив”.

В последните години в Бразилия има бум на секстуризма, отбелязват международните наблюдатели. Масовата бедност в страната принуждава момчета и момичета да влизат в проституцията от най-ранна възраст.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ