Как да направите фирмения си профил още по-атрактивен във Facebook

Как да направите фирмения си профил още по-атрактивен във Facebook

Как да направите фирмения си профил още по-атрактивен във Facebook

Отначало е лесно. Кликвате няколко пъти и вече имате корпоративен профил във Facebook. След това обаче идва трудната задача. Трябва да съберете фенове, да задържите вниманието им, да ги накарате да участват, да актуализирате страницата, да не позволявате да бъде скучна и едновременно да не се промотирате твърде натрапчиво.

Ах!Как за Бога да мислите за всичко това и едновременно да се занимавате с бизнеса? Така емоционално разсъждава за UTalkMarketing Ники Пилкингтън, маркетинг експерт в областта на интернет и социалните мрежи.

Тя изброява 10 неща, които трябва да присъстват в бизнес профила на всяка марка във Facebook, за да бъдат страниците й интерактивни и да обвързват с повече потребители в мрежата.

  1. Въпроси. Питайте феновете какво мислят, за да предизвикате масови реакции. Задавайте въпроси, свързани с актуални проблеми от бизнеса ви.
  2. Видео. Дори не е задължително да е ваше видео. Може да е демонстрационно клипче от YouTube, видео, свързано с индустрията ви или аматьорски запис от работата ви. Чрез филмчетата ще разчупите монотонността на профила си в социалната мрежа.
  3. Линкове към чужди сайтове, не към вашия. Да, знаем, че искате възможно най-много да промотирате корпоративния си сайт, но все пак не отегчавайте публиката. От време на време показвайте щедрост към другите интернет адреси, за да освежите страниците си във Facеbook. Ако публикувате препратки към блоговете и сайтовете на ваши фенове – толкова по-добре. Така ще мотивирате лоялност и вдъхновение.
  4. Молба за включване на още фенове. Помолете почитателите си да предложат на приятелите си да харесат вашия корпоративен профил.
  5. Препратки към интересни дискусии във форума на сайта ви.
  6. Снимки и илюстрации. За да разчупите монотонността на словото.
  7. Ако имате корпоративен блог – сложете връзка към него.
  8. Информация за събития. Осведомявайте за специални оферти, дни на отворените врати и промоции, за да предизвикате реален ефект.
  9. Бележки. Мини блог постове, признания, цитати, мисли.
  10. Благодарности. Ако има повод, избройте в статуса си специалната ви признателност към група от феновете, като споменете имената им. Следващата резултатна стъпка в тази насока е да предложите награда на двама от феновете, които са били най-активни през последния месец.
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ