Пет неща, които трябва да знаете, за да изградите мощна марка

Пет неща, които трябва да знаете, за да изградите мощна марка

Пет неща, които трябва да знаете, за да изградите мощна марка

Като се има предвид силата на социалните медии, брандирането е всичко днес. Дори преди съществуването на Instagram, Facebook, TikTok и която и да е от другите дигитални платформи, брандирането беше ключово за управлението на успешен бизнес или проект. Брандирането е буквално това, което ви дава име или етикет, това, което характеризира вас или вашия проект и го отделя от другите, и това, което ви отличава. Ето защо всеки търговец ще оцени изключително много брандирането, защото има значение какви думи и послания използвате, за да опишете това, което се опитвате да продадете. Но сега, през 2022 г., нещата все още се променят с бързи темпове. Кои са петте неща, които трябва да знаете, за да изградите мощна марка?

1. Определете какво искате да продадете

Първата стъпка е да погледнете навътре и да определите какво искате да продадете или с което искате да бъдете известни. Каква е вашата марка? Или каква искате да бъде? Продавате продукт или предоставяте услуга? Вие ли сте продуктът или услугата? В коя индустрия работите? Какво послание искате да предадете на аудиторията си? А коя е вашата публика?

Друго нещо, което е ключово, е да бъдете много ясни относно "защо", тоест, коя е основната причина, поради която сте решили да започнете или да създадете свой собствен бизнес, известен също като вашата цел. Отчитането на това ще ви помогне да установите стъпките, които да следвате, за да постигнете целта си или да постигнете целта си.

2. Мрежа 

След като познавате аудиторията си и вашия продукт или услуга, ключът е да започнете работа в мрежа и да разширите списъка си с контакти. Това ще ви позволи да се срещнете с потенциални ментори или партньори или просто да разпространите информацията за вашия продукт или услуга. Ключово за всяко предприемачество или бизнес е, че предприемачът се свързва с някой, който вече е бил на път, тоест който вече е преодолял възможните препятствия, които могат да възникнат по пътя към лицето, което решава да започне бизнес.

Също така е важно хората, които придружават предприемача, да имат същия дух, да се борят за едни и същи каузи и да са отдадени на постигането на целите. Защото, ако нямате подходящ работен екип, постигането на целта ви ще бъде по-сложно.

3. Достигане до обществеността 

След като определите марката си и разширите мрежата си от контакти, можете да се свържете с медиите, инфлуенсърите и като цяло с всички други ключови хора във вашата индустрия, за да ги помолите за неформални интервюта или да им предоставите безплатни продукти или услуги, които да опитат и споделят в техните социални мрежи. Това може да бъде печеливша възможност за тях, ако могат също да споделят собствения си продукт или услуга с вас.

4. Увеличете присъствието си в социалните мрежи 

С дефинирано послание, партньори, контакти и потенциални сътрудници е време да се съсредоточите върху разрастването на присъствието си в социалните медии, като генерирате предварително съдържание, за да сте сигурни, че вашите платформи публикуват често за вашите продукти или услуги.

Освен това е важно да се ангажирате с аудиторията си и да се учите от хора, на които се възхищавате, как те се насочват към собствените си последователи, за да можете да направите същото.

От решаващо значение е вашата аудитория да расте, докато други хора използват вашите продукти или услуги, така че растежът да е експоненциален. Може също да се наложи да имате добра маркетингова кампания, за която бихте могли да наемете добра рекламна агенция за дигитален маркетинг, за да достигнете до по-голям брой хора.

5. Нагласа 

За да постигнете каквато и да е работа, която трябва да се свърши, независимо дали е проста или сложна, от съществено значение е лицето или групата хора, които участват, да имат добро мислене. Трябва да имаме предвид, че винаги ще има препятствия, които трябва да бъдат преодолени. Някои от тези препятствия може да са лесни, но други ще бъдат сложни и именно за тези видове препятствия човекът трябва да има добър начин на мислене – да не се отказва при първия опит и да не се отказва пред всяка беда. Правилното мислене е това, което ще ви отведе от мястото, където сте, до мястото, където искате да бъдете.

Едно послание винаги може да бъде усъвършенствано. Така че след като имате марка, мрежа, сътрудници, присъствие в социалните медии и правилното мислене, можете да се върнете към чертожната дъска и да проектирате друго послание, за да подобрите марката си, да разширите аудиторията си, да си сътрудничите с повече хора и да увеличите обхвата си. Това са много прости съвети, които могат да се прехвърлят към вашия проект или марка, независимо от размера или идеята, които имате предвид. 

Източник: Хосе Аристимуно, главен изпълнителен директор на VIP Media, хибридна PR агенция, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова      

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ