Microsoft изкупува използвани iPad-и

Microsoft изкупува използвани iPad-и

Microsoft изкупува използвани iPad-и

В неочаквана маркетинг акция в САЩ, технологичният гигант Microsoft предложи на потребителите да заменят използваните си iPad-и с негови продукти като таблетите Surface. Компанията предлага срещу устройствата на Apple карта за пазаруване на стойност най-малко 200 долара, с която може да се купи неин продукт - например Surface RT или Surface Pro, за които трябва и да се доплати. Те се продават в страната за, съответно, 349 и 799 долара.

Акцията е агресивна и цели да привлече вниманието към таблетите на компанията. Microsoft изостава в глобалните продажби на продуктовата категория и губи пазарен дял. Американски анализатори посочват, че се съмняват да има голям успех, защото "екосистемата от приложения е проблемът на Microsoft и офертата не е решение за него". Те посочват, че в таблетите на Apple се предлага далеч по-голямо разнообразие от апликации в сравнение с Windows мобилните технологии, което дава на "Ябълката" конкурентно предимство.

През месец май Microsoft представи уебсайта "iPad vs. Windows", в който се сравняват двете технологии. Той бе съпроводен от активна рекламна кампания. Разликата в продажбите между нейните таблети и тези на конкуренцията обаче все още остава забележителна. В първото тримесечие на годината Apple е продала 19,5 млн. iPad-а, а Microsoft – едва 900 000 от своите таблети.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ