Пътувайте като вашите родители - носталгичната кампания на Samsonite по златния век на пътуването

Пътувайте като вашите родители - носталгичната кампания на Samsonite по златния век на пътуването

Силата на носталгията осветява най-новата лятна кампания на Samsonite, наречена "Пътувайте като вашите родители", която дебютира през юни и ще продължи до август. Кампанията е създадена в партньорство с глобалната рекламна агенция Iris и се лансира главно в свързана телевизия, онлайн видео и социални канали, пише Marketing Dive

В 30-секунден спот, млада жена се подготвя за пътуване, грабвайки част от куфарите на Samsonite и се натъква на стара шапка на баща й и снимка, направена с Polaroid от пътуване на родителите ѝ.  "Те създадоха спомени, за които обещаха никога да не ви разказват. И сега е ваш ред", казва гласът на разказвача зад кадър.

"Пътувайте като вашите родители" е крайният резултат от обширни първични, вторични и качествени изследвания от Samsonite на идентичността на марката и потребителската база, които позволиха на компанията за туристически решения да използва своето 113-годишно наследство и да го направи подходящо за новото поколение пътници.

Samsonite има предимството да получава високи оценки за пазарен дял, доверие и както подпомагана, така и неподпомагана информираност. Но марката трябваше да свърши известна работа, за да повиши своята релевантност, разказва Никол Адрианс, старши директор маркетинг на марката в Samsonite.

Вместо да се налага да започва от нулата за всеки маркетингов сезон, Samsonite работи с Iris за изграждането на дългосрочна стратегическа платформа, наречена "Travel Back to Now", с "Travel Like Your Parents" като първа итерация на платформата. При създаването на кампанията марката и агенцията се заеха с идеята за носталгично пътуване, при което потребителите се стремят да изживеят времена, когато хората са били по-свързани – изключително резонансна идея след няколко години под облака на пандемията.

"Нашата гледна точка е, че пътуването е по-добро, когато отделите време, за да се свържете с местата, които посещавате, и хората, с които ги посещавате. Това са моментите, в които наистина ще можете да се свържете с определена култура, да се свържете с опита, да насърчите личното израстване и в крайна сметка да създадете трайни спомени", посочва Адрианс.

"Travel Like Your Parents" е интегрирана кампания в различни канали и ще продължи през лятото. За да разшири кампанията, Samsonite разчита на дългосрочна програма за застъпничество, която обединява марката с 14 различни инфлуенсъри за активиране на "Page Out of Your Parents’ Scrapboo", която проследява как инфлуенсърите пресъздават снимки от пътешествия на своите родители. В допълнение, Samsonite прави кампанията част от своята корпоративна култура, насърчавайки служителите си да бъдат защитници на този тип пътуване, описан в кампанията.

Превод и редакция: Нели Тодорова                                                           

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ