Издигнете работните срещи на следващото им ниво

Издигнете работните срещи на следващото им ниво

Трансформирането на седмичните екипни срещи от обикновени проверки на постигнатия напредък по дадени задачи в динамични, продуктивни сесии може значително да повлияе на ефективността и екипния дух.

Скорошно проучване на Harvard Business Review установи, че 71% от висшите мениджъри смятат срещите за непродуктивни и неефективни. За да се противопоставим на тази тенденция, от съществено значение е тези събирания да се съживят със стратегии, които ангажират и ободряват членовете на екипа. Като коуч по изпълнително лидерство, аз се застъпвам за по-холистичен и интерактивен подход към екипните срещи. Ето как можете да подобрите седмичните си екипни срещи, за да насърчите по-добра комуникация, сътрудничество и производителност.

Започнете с неформални разговори

Дайте начало на срещата с неформален и лек разговор, който да разчупи на леда. За предпочитане е първите няколко минути от събирането да не са свързани работата. Този разговор може да включва всичко - от обсъждане на популярен телевизионен сериал до споделяне на планове за уикенда, стига темите да насърчават приятелството и спокойна атмосфера.

Отбележете важни етапи в работата по дадени проекти

Нека всеки член сподели накратко последните си постижения. Отбелязването на успехите и направените корекции по дадени проекти държи всички в течение и изгражда култура на признание и отчетност.

Адресирайте въпросите и предизвикателствата

Създайте подкрепяща среда, в която членовете на екипа се чувстват комфортно да споделят предизвикателствата, пред които са изправени. Използвайте това време за съвместно адресиране на проблеми, предлагане на подкрепа и обмисляне на решения.

Съобразете се с целите и визията на екип

Редовно преразглеждайте целите и дългосрочната визия на вашия екип. Това помага за укрепване на чувството за споделена цел и поддържа всички в съответствие с основните приоритети на екипа.

Изяснете отговорностите

Завършете, като обобщите ключови решения и стъпки за действие. Разпределете отговорностите и задайте крайни срокове, за да осигурите яснота и ангажираност по отношение на резултатите до следващата среща.

Чрез включването на тези елементи вашите седмични екипни срещи могат да се превърнат в основен инструмент за екипна ангажираност и ефективност. Тези срещи могат дори да станат нещо, което вашият екип очаква с нетърпение, тъй като служат като платформа за растеж, сътрудничество и колективен успех.

…………………..

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Превод и редакция: Георги Георгиев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ