Нов изпълнителен директор поема кормилото на вносителя на "Мерцедес" от 1 януари

Нов изпълнителен директор поема кормилото на вносителя на Мерцедес от 1 януари

Нов изпълнителен директор поема кормилото на вносителя на "Мерцедес" от 1 януари

Нов изпълнителен директор поема управлението на вносителя на "Мерцедес" у нас, Силвър Стар, съобщиха от компанията. Досегашният главен изпълнителен директор Ролф-Юрген Заерле, който е сред основателите на компанията у нас, напуска поста си на 31 декември т.г. след седем успешни години начело.

Заерле, който има дългогодишен международен опит в автомобилната индустрия в продължение на три десетилетия и на няколко континента, има ключов принос за развитието на дилърската мрежа и налагането на марката Mercedes-Benz в България.

„Истински горд съм с резултатите, които успяхме да постигнем в последните 7 години. Благодарение на екипа от професионалисти, който изградихме, Силвър Стар се превърна в най-динамичния автомобилен дистрибутор на пазара. Заедно успяхме да върнем доверието на клиентите на Mercedes-Benz и постигнахме двуцифрен ръст на продажбите. Утвърдихме се като стабилна компания, отговорен работодател и сигурен партньор. Щастлив съм, че бях част от трансформацията на автомобилния сектор и с екипа написахме нова страница в историята на марката в България“, сподели той.

От началото на следваща година Силвър Стар ще се ръководи от управляващ съвет начело с Негован Йосифович като изпълнителен директор.

Негован Йосифович е част от екипа на Силвър Стар от 2017 година. Той оглавява отделите по следпродажбено обслужване на ниво вносител и за цялата дилърска мрежа на компанията в България. Има над 25 години опит в автомобилната индустрия, 23 от които в структурите на Mercedes-Benz на няколко пазара в Европа, Близкия Изток и Африка. Отговарял е за прилагането на стандартите на немския производител и развитието на услугите в сферата на сервизирането и поддръжката на леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ