Нови три попълнения в борда на Евроинс иншурънс груп

Нови три попълнения  в борда на Евроинс иншурънс груп

Нови три попълнения в борда на Евроинс иншурънс груп

Трима нови членове влизат в Съвета на директорите на Евроинс иншурънс груп - застрахователният подхолдинг на Еврохолд. Това са Тодор Данаилов, Кремена Патева и Прасун Сингхал, съобщиха от дружеството.

Решението за новите членове на групата очаква одобрението от Комисията за финансов надзор (КФН), след което предстои гласуване от акционерите и вписване в Търговския регистър. Тримата ще се присъединят към Асен Христов, Кирил Бошов и Йерун Каръл Ван Лейуън, които сега са в Борда.

Прасун Сингхал е представител на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която през октомври 2021 г. придоби миноритарен дял от близо 10% в Евроинс. Той е асоцииран директор по дяловите инвестиции в Лондонската ѝ централа. Сингхал има над 15-годишен опит в застрахователния сектор. Бил е вицепрезидент на Barclays Investment Bank и на поделението за инвестиционно банкиране на Citigroup. Има MBA от бизнес училището Стърн към Нюйоркския университет в САЩ и е инженер по електротехника и електроника от Индийския институт по технологии в Делхи.

Тодор Данаилов е директор “Презастраховане" на Евроинс и е в групата от над 20 години. Преминал е през всички нива на презастрахователната дейност на компанията и е бил също така член на надзорния съвет на Евроинс. Данаилов е бил и член на УС на Национално бюро на българските автомобилни застрахователи. Той е магистър по Застраховане и Актюерство от Стопанска академия “Д.А. Ценов” - Свищов.

Кремена Патева работи в компанията от близо 13 години. Тя е главен риск мениджър на застрахователния холдинг, а преди това е била актюер на Евроинс Живот и ръководител репортинг и актюерска дейност в Евроинс - Здравно осигуряване. Завършила е Приложна математика и има магистратура по Бизнес администрация и управление от Технически университет - София.

“С разширения борд ще изградим още по-добър поглед върху вземането на стратегически и оперативни решения в групата. Щастливи сме да приветстваме и представителя на ЕБВР Прасун Сингхал. С негова помощ ще изпълняваме още по-ефективно стратегията си за развитие и разрастване и ще подобрим допълнително корпоративното управление на холдинга", подчерта Кирил Бошов, главен изпълнителен директор на Евроинс иншурънс груп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ