Управителят на БНБ Димитър Радев става „Доктор хонорис кауза на УНСС“

Управителят на БНБ Димитър Радев става  „Доктор хонорис кауза на УНСС“

Управителят на БНБ Димитър Радев става „Доктор хонорис кауза на УНСС“

Почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“ ще бъде връчено на управителя на Българската народна банка Димитър Радев на тържествена церемония утре в аула "Максима", съобщават от Университета за национално и световно стопанство( УНСС).

В церемонията ще участват председателят на Народното събрание на Република България Росен Желязков и изпълнителният директор на Международния валутен фонд  Пол Хилбрес.

Академичният съвет на УНСС единодушно гласува на 14 декември 2022 г. предложението за присъждане на почетното звание, внесено от проф. д-р Румен Брусарски, в качеството му на декан на Финансово-счетоводния факултет.

Почетното научно звание се присъжда заради заслугите на Димитър Радев, който е възпитаник на УНСС,  като световно признат икономист и експерт в управлението на публичните финанси, за значителния му принос за издигане авторитета на УНСС  като изследователски и образователен център с национално и международно значение и за утвърждаването на авторитета  на Българската народна банка, стабилизиране на банковия сектор и развитие на финансовата система на Република България, уточняват от  УНСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ