Австралийски авиолинии разрешиха мобилните устройства на борда

Австралийски авиолинии разрешиха мобилните устройства на борда

Австралийски авиолинии разрешиха мобилните устройства на борда

От днес пътниците на австралийските авиокомпании Qantas и Virgin Australia ще могат свободно да държат включени мобилните си телефони и други електронни устройства по време на полетите.

Новото правило е валидно за всички, летящи с двете фирми - австралийци и чужденци, предаде Би Би Си. То се отнася до използването на смартфони, таблети, електронни четци и конзолни игри. Досега хората бяха молени да изключват тези устройства по време на полетите от съображения за сигурност. Някои други авиолинни в САЩ, Европа и Нова Зеландия вече разрешиха използването на електронните устройства на борда. Самолетите днес са проектирани и създадени така, че смартфоните и други джаджи да не могат да се намесват в системата на полетите им. Освен това телефоните масово се използват в „режим на полет“, в който пътниците не могат да правят обаждания или да изпращат текстови съобщения.

Разрешението означава, че пасажерите на австралийските компании вече свободно ще могат да играят на игри в самолета или да изпращат имейли от телефоните си, докато машината излита или каца. По-големите устройства като лаптопи обаче все още са забранени за ползване по време на излитане и кацане заради рискове при възникването на турбуленция, посочва говорителят на Австралийската служба за гражданска авиация Питър Гибсън. „Промяната обаче не означава, че на пътниците ще бъде разрешено да говорят по телефоните си от изход до изход на летищата“, отбелязва той. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици