Обрат в трагедията в Поморие: убиецът може да е друг

Обрат в трагедията в Поморие: убиецът може да е друг

Атанаска Георгиева може да не е убийцата на малката Алекс от Поморие - тази изненадваща версия беше лансирана в предаването на Мартин Карбовски днес по TV7, съобщава BGNews.

Бургаската журналистка Катя Касабова от сайта Флагман, който пръв разкри липсата на 8-годишното момиченце, разказа, че в квартирата на Атанаска на тавана, където беше открит трупа на детето, не е имало никой между 12 и 17 часа в петък. Нейно разследване е установило, че зад убийството на момичето може да има други мотиви от вече обявените. Както стана ясно по-рано днес, обвинената Атанаска сама е признала, че е удушила детето заради обидни реплики по адрес на племенниците й.

Според журналистиката между бащата на Алекс и зетя на Атанаска Веселин Тошев, който е собственик на хотел "Лагуна", е имало напрежение. Тошев, който е изпаднал в несъстоятелност, е искал двамата да започнат проект за строеж на нова сграда в Поморие. Бащата на Алекс обаче отхвърлил предложението и избрал за партньор бургаска фирма.

„Не е изключено версията, която се тиражира в момента, да е фалшивата патица”, коментира и бившият шеф на Национална служба сигурност Атанас Атанасов. Той обвини ръководството на МВР и прокуратурата, че мълчат по случая и ги призова да дадат обяснение. "Тези, които са извършили убийството смятат", че ще могат да се отърват, каза още Атанасов.

Малката Алекс беше погребана днес в гробищата в Поморие, където се стекоха стотици, за да изразят съпричастността си към трагедията. Майката, която от дни е на успокоителни, припадна два пъти и се наложи близки да й се притекат на помощ.

По-рано почернената жена сподели, че Атанаска е искала да бъде нейна приятелка, но тя не я е приела в обкръжението. "Не вярвах, че озлоблението й ще стигне дотам, че да убие детето ми", каза тя.

Междувременно стана ясно, че разследващите са назначили психиатрична експертиза на Атанаска, защото предполагат, че тя е с психични отклонения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ