Столичната топлофикация не бърза да спира парното

Столичната топлофикация не бърза да спира парното

Столичната топлофикация не бърза да спира парното

"Топлофикация София" няма да спира парното, въпреки почти летните температури, стана ясно от съобщение на дружеството до медиите. Според управата на столичната топлофикация, все още не са изпълнени нормативните изисквания за край на отоплителния сезон, а именно в три последователни дни среднодневната температура да е над 12 гладуса и прогнозата да е за трайно затопляне.

Дружеството се позовава на прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, според която в началото на идната седмица предстои сериозно понижение на температурите. 

"Топлофикация" напомня, че потребителите могат да поискат писмено парното да им бъде спряно предсрочно. Досега заявки са подадени за общо 159 сгради, 72 от които са жилищни. От днес, на сайта на компанията са достъпни и мартенските сметките за парно и топла вода. Потреблението е било по-високо от обичайното за март заради ниските температури, предупреждават от дружеството.

В същото време, още на 15 април ЕВН България Топлофикация обяви край на отоплителния сезон и започна поетапно спиране на парното за пловдивските си абонати.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ