Борисов призова изпълнителната власт да търси диалог със зърнопроизводителите

Борисов призова изпълнителната власт да търси диалог със зърнопроизводителите

Борисов призова изпълнителната власт да търси диалог със зърнопроизводителите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново призова изпълнителната власт да търси диалог със зърнопроизводителите и изрази учудване, че премиерът и земеделският все още не са срещнали с протестиращите, за да не се стига до ескалиране на проблема. 

"А иначе София е свикнала. С месеци стоеше затворен Орлов мост. Не е толкова страшно. Нашите некоалиционни партньори още не са свикнали с това. Всичко се решава с диалог, в интерес на хората, на бранша, на секторите, на индустрията. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят, това е огромен апарат, който седи и чака парламентът да вземе решение. Ако има законодателна нужда от нещо, ние сме насреща, ще съберем подписи, ще го вкараме, още утре ще го решим", посочи Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.  

Борисов посочи, че има решения, има и много бързи действия, които да се направят, като се започне от контрола на това, което влиза в България. Трябва да се назначат 100, 200, 300, повече хора във фитосанирарния контрол, допълни той.

И днес обаче не стана ясно кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. "И всеки ден да ме питате, няма да ви кажа, защото има по-важни неща за мен в момента", каза Борисов. 

Все още няма текст за коалиционно споразумение между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", каза Борисов. "Ами то от тези динамични събития ние, некоалицията, което вече започна да става смешно за хората, щото не отговаря на истината - ние по-реална коалиция няма как да бъдем", каза той. На практика и ДПС е в коалицията, призна Борисов. 

От редиците на ДПС обаче се чуха други коментари - за диалог между властта и протестиращите. Делян Пеевски от ДПС твърди, че е получил от управляващите уверение, че противоречията между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени до обед. 

"Друго ни уведомяват от правителството - че има диалог. Дори имаме уверението, че до обяд ще го решат. Нека да видим какво ще решат и след това ще коментираме отново. Нека да дойде обядът, след това ще коментираме отново. Те казват, че до 12.00 часа са го решили. Нека да видим как ще го направят. Сега нещата са доста по-прости. Става дума за едни обезщетения, които искат - за тези тонове, които са в България и за разликата в цената. Нека да мине обяд и ще коментираме", посочи Пеевски. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила