Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили

Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили

Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили

Тези договорки са част от един по-дълъг процес. Отчитайки, че колегите имат решения на техните национални органи, считаме че тези разговори трябва да продължат, че всъщност основната функция на всеки парламент е да излъчи правителство. Това заяви на влизане в Народното събрание  Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, предава БНТ.

"Най-естествено е всички политически сили, които получат мандат за съставяне на правителство, да опитат да направят правителство", каза още Атанасова.

Тя потвърди, че ще има лидерска среща между отделните политически сили. По думите ѝ, най-вероятно това ще стане след като започнат консултациите при президента.

"Активно ще се работи, още днес има среща с една от парламентарните групи и това е "Възраждане", защото ние заявихме и нашият лидер, че с всички парламентарни групи ще проведем разговори. Както и вчера заявихме, имаме намерение да търси по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията", добави Атанасова.

Депутатите ще подновят заседанието си днес от 10:00 часа и ще направят нов опит да изберат председател на 49-ото Народно събрание. При първата процедура номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от "Възраждане", но нито един от двамата не получи необходимия брой гласове, за да застане на поста. На следващия ден заседанието беше подновено, но само за минути, така че изборът на председател на парламента остана за след Великден. Вчера на среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ партиите се разбраха да издигнат кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за председател на 49-ото Народно събрание, а председателят на правната комисиия да бъде от редиците на ПП-ДБ с едно условие - ако работата на парламента продължи повече от 3 месеца, и двамата председатели да бъдат сменени на ротационен принцип. 

"Никола Минчев ще бъде нашият кандидат за ротационен председател на парламента. А за председател на правната комисия все още не сме решили", коментира на влизане в Народното събрание Атанас Атанасов от "Продължаваме Промяната - Демократична България". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ