България

Политика

|

Общество

|

Иван Гешев в парламента: Ще довърша мандата си, няма да позволя да бъда плашен

Иван Гешев в парламента: Ще довърша мандата си, няма да позволя да бъда плашен

Иван Гешев в парламента: Ще довърша мандата си, няма да позволя да бъда плашен

"От две години прокуратурата прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев. По този начин той коментира и п-рано убийството на издирвания от Интерпол Красимир Каменов – Къро в Кейптаун, Република Южна Африка.

"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората. Аз като главен прокурор ще довърша мандата си и ще свърша това, за което кандидатствах за поста. А това е всички, които са извършили престъпления, да влязат в затвора след осъдителни присъди, влезли в сила от българския съд", заяви Гешев в НС.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, повярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволя да участва може би в това, което каза проф. Киров, един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

В средата на март Гешев каза, че Красимир Каменов - Къро е подготвял физическото унищожение на висши магистрати и полицаи, включително и на главния прокурор. През април по искане на прокуратурата Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от Интерпол. Според сайта на  организацията,  той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ