Карадайъ: Българските граждани ще нахлуят в НС, ако „порочната сватба“ се случи

Карадайъ: Българските граждани ще нахлуят в НС, ако „порочната сватба“ се случи

Карадайъ: Българските граждани ще нахлуят в НС, ако „порочната сватба“ се случи

"Порочната сватба от последните няколко дни, ако се случи, при това недоверие на обществото, ще сме свидетели на онова от 10 януари 1997 г. - българските граждани ще нахлуят в тази сграда". Това зяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в  декларация от името на движението. Той се обърна към ГЕРБ. Той попита ГЕРБ дали са част от порочния процес на рушене на демокрация, държавност и държава, от деинституционализация на държавата. Или сте демократи и защитници на демокрацията, както сте се самонарекли?, попита още той.

Карадайъ заяви, че ДПС категорично ще защитят демокрацията, държавността и държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии и всички национално отговорни граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, каза той.  Той припомни и т.нар. "Голяма екскурзия" през 1989 г. 

„34 г. след тези събития сме свидетели на тотален разпад на държавата и държавността“, посочи той. "Умнокрасивитетът се опитва да се представи като заместител на държавните органи и институции. от медиите знаем как някои самонадеяни, самозабравили се нарушители на конституцията и на законите, на граждански и човешки права, няма държавни институции, а самите те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове. Днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност. Вече чуваме заявки как е ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на красивоумнитета. Какво още чакаме да се случи - това, което бе през 1996-1997 г?", каза лидерът на ДПС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ