От февруари децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт

От февруари децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт

От февруари децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт

От първи февруари до края на годината всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20% на 70%. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет служебният министър-председател Гълъб Донев.

Той добави, че цената на картите на възрастните хора ще падне с допълнителни 20%, което означава общо 40% по-ниска цена.

Това ще се случи, след като бъдат одобрени допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата „Обществен транспорт“ в цялата страна.

Донев коментира и датата на следващите предсрочни парламентарни избори и изтичането на мандата на служебното правителство следващата седмица, като заяви, че „са се изговорили много думи и са се редували обвинения и обещания, докато хората очакват свестни решения и действия“.

„Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно или с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай“., каза той в началото на заседанието.

Той заяви, че днес МС ще разгледа промени в наредбата за медицинската експертиза на работоспособността, в резултат на които методиката за оценка на работоспособността ще въведе повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ