Парламентът не успя да започне заседанието си заради липса на кворум

Парламентът не успя да започне заседанието си заради липса на кворум

Парламентът не успя да започне заседанието си заради липса на кворум

Парламентът не успя да започне заседанието си заради липса на кворум. При първия опит в залата се регистрираха 65 народни представители – от „Възраждане“, от „БСП за България“ и от „Има такъв народ“.

„Регистрирани са 65 народни представители, няма кворум“, обяви председателят на парламента Росен Желязков. След 15 минути ще бъде направен втори опит за начало на заседанието.

При второто гласуване в зала се регистрираха 68 депутати от общо 240.

След провала на вчерашното заседание, днес се очакваше втори опит за одобрение на бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за догодина. За здраве са предвидени над 8 млрд. лв.

Разходите за Държавното обществено осигуряване надхвърлят 24 милиарда лева, като основната част от тях са за изплащане на пенсии. Предвижда се парите за възрастните да се увеличат от юли с 11%. 

Депутатите трябваше да изслушат и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с исканото средно с 15% увеличение на цената на водата от 1 януари 2024 година. Предложението за изслушване е внесено от народния представител Антоанета Цонева от ПП-ДБ.

В деловодството на парламента вчера бе внесен проект на решение за работа на Народното събрание през декември. Вносители са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. В него се предлага да има извънредни заседания в понеделник - 18 декември, от 12:00 часа, и във вторник - 19 декември, от 12:00 часа. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ