Радостин Василев напуска ПГ на ПП-ДБ, пусна запис с Кирил Петков и Асен Василев

Радостин Василев напуска ПГ на ПП-ДБ, пусна запис с Кирил Петков и Асен Василев

Радостин Василев напуска парламентарната група на ПП-ДБ. Това съобщи лично той на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София.

"Напът е да се сформира коалиция между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам "против" нея и ще напусна парламентарната група на ПП-ДБ заради това, че това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на "Продължаваме промяната", заяви Радостин Василев.

По думите му ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта.

"Този танц ще прерасне в прегръдка по интереси. ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет", допълни Радостин Василев.

Твърденията, че са правени записи в групата Радостин Василев окачестви като "пълни лъжи".

"Никой не е правил подобни записи нито в стаята на групата, нито в централата. Това не отговаря на истината. Г-н Петков беше доста уплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са в сферата на жълтото. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ. Вероятно ще станем свидетели на коалиционно правителство след няколко дни", заяви още Радостин Василев.  

Депутатът разказа как записал онлайн събитие миналата неделя с над 50 участници членове на Националния съвет на ПП. "Имам просто запис на НС на ПП в моя хол. Ето ви дълбоката държава. Станах сутринта в 7.30 ч. в понеделник и изслушах записа, аз лично бях потресен. Във вторник около 15 човека изслушахме това събитие. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Ще го предоставя на всички журналисти в пълния му размер от 5 – 6 часа. Направихме един кратък 5-6-минутен разбор. Истинската омерта, задкулисия, дълбоката държава е коалицията на ПП и ГЕРБ", обясни той. 

По думите на Радостин Василев на записа се чуват гласовете на Кирил Петков и Асен Василев. Според него записът не е манипулиран, а са извадени фрагменти от провелото се събрание.

"Залагаме Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения. Изглежда като коалиционно, но ние ще казваме, че е само Мария Габриел", казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

"Какво значи, че службите са наши?", казва женски глас, като следва отговор: "ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството", казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

"Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите", казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

"Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори", казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

"Какво става утре или вдругиден, ако вдигнат обвинение на Борисов? Не казвам, че това наше предложене или решение, но Христо Иванов даде предложение и то е – казваме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи, докато се смени корупционната реформа и се ползват европейските стандарти за вдигане на имунитет", казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

"Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко", казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

Василев припомни, че след като депутатите на Трифонов напуснаха ИТН, Кирил Петков ги покани да се присъединят към ПП, като условията на Радостин Василев са били – първо, да продължат антикорупционните закони, и, второ, никога с ГЕРБ. "Петков лъжеше ежедневно по телевизиите преди 5 дни, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ", заяви Василев.  

"Много е тежко човек да изпълнява втори път предателство, затова аз повече в чужди проекти няма да участвам", категоричен е Василев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ