Шишков: AM "Струма" е една от "спящите магистрали". Нямаме повече време да се бавим

Шишков: AM Струма е една от спящите магистрали. Нямаме повече време да се бавим

Шишков: AM "Струма" е една от "спящите магистрали". Нямаме повече време да се бавим

Магистрала "Струма" е една от "спящите магистрали" и нямаме повече време да се бавим. Магистрала "Струма" всички я искаме и трябва да бъде направена, разбира се, изцяло законово. В основната си част приоритетът е екологичното законодателство. Това заяви в ефира на bTV  регионалният министър Иван Шишков. 

Вчера възникна напрежение при старта на работата по доизграждането на пътен възел "Кресна". Докато вървеше церемонията с първата копка, местни жители и екорганизации протестираха през цялото време, тъй като се притесняват, че същата тази първа копка предопределя бъдещето трасе на магистралата. 

Служебният регионален министър Иван Шишков обясни, че става въпрос "единствено и само за завършване на пътен възел "Кресна", а не за строеж на АМ "Струма".

"Ако до края на май не бяхме започнали този участък, това означаваше да върнем процедурата три години назад и почти да лишим възможността да бъде изградена магистрала "Струма" в този участък, и да загубим пари. До 2029 г. е програмният период, в който магистралата трябва да бъде изградена", заяви Шишков.

Протестиращите настояват да има магистрала, но тя да бъде извън Кресненското дефилe. Те се включиха на живо в ефира на bTV, за да зададат своите въпроси на Шишков. Единият от въпросите беше "Защо пътният възел се изгражда незаконно?" 

"Не се изгражда незаконно. Има решение за строеж. МОСВ е съгласувало подробния устройствен план, както и проекта. Никой в момента не може да се ангажира, за да каже откъде ще минава трасето на АМ "Струма". Екологията е изключително важна при избиране на трасе", отговори регионалният министър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ