Тошко Йорданов: Когато двама от четирима са се наговорили, това не са преговори

Тошко Йорданов: Когато двама от четирима са се наговорили, това не са преговори

Тошко Йорданов: Когато двама от четирима са се наговорили, това не са преговори

В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори. Оттук нататък парламент няма да има. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти след като БСП обявиха, че утре връщат мандата неизпълнен.

"Когато двама от четирима преговарящи са се наговорили, това не са преговори. Те прекалиха и развалиха преговорите", заяви Йорданов в кулоарите на Народното събрание относно консултациите за съставяне на правителство с третия мандат на „БСП за България“. По искане на опозицията по-рано днес от програмата на депутатите отпадна точката за проекторешението на приемане на законодателна програма за следващите шест месеца, внесено от социалистите.

Йорданов припомни, че ИТН са напуснали преговорите след видеото, в което съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов е обяснявал за своите депутати за преговорния процес. „Те направо са се разбирали да няма министри с нас, имат наглостта да казват кой да е шеф на ПГ, кой да е министър-председател. Това не са преговори“, каза той. 

Йорданов каза, че на днешния председателски съвет са били предложени два варианта за решаване на казуса с Комисията за енергийно и водно регулиране. Единият е бил с решение на парламента да бъде оторизиран един от сегашните членове на органа да бъде временно изпълняващ длъжността председател до избора на нов такъв. Второто предложение е било временно изпълняващия длъжността председател на Народното събрание да изпрати писмо на КЕВР, в което да каже, че решението на Конституционния съд трябва да се изпълни. И двете предложения са били отхвърлени, твърди Йорданов.

Според него управляващите са отговорни за този казус след промени, нанесени от началника на политически кабинет на премиера в оставка Кирил Петков – Лена Борислава, Тя, по думите на Йорданов, махнала параграфа, в който се посочвало новият председател на КЕВР да бъде избран 14 дни след влизането на закона в сила. Да си сърбат попарата, аз какво да направя сега за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов, заяви още председателят на ПГ на ИТН. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ