"Възраждане" подава сигнал до главния прокурор срещу Петков и Василев за държавна измяна

Възраждане подава сигнал до главния прокурор срещу Петков и Василев за държавна измяна

"Възраждане" подава сигнал до главния прокурор срещу Петков и Василев за държавна измяна

"Възраждане" ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Кирил Петков и Асен Василев за "държавна измяна". Причината е предполагаемото синхронизиране на назначенията на шефове на служби с посолството, което Костадин Костадинов тълкува като Американското.

"Кирил Петков и Асен Василев. Конкретен състав - държавна измяна. Цитирам това, което всички вие слушахте допреди малко, защото целият парламент слушаше преди малко една пресконференция, сега ще го цитирам още веднъж. Глас, приличащ на Кирил Петков, казва: "Ръководителите на службите са съгласувани и синхронизирани с посолствата", а след това друг мъжки глас, наподобяващ съпредседателя на "Продължаване промяната" Асен Василев казва: "Само да кажа, че имената са синхронизирани с посолството". Синхронизирани с посолството, одобрени от посолствата. Ясно е кое е посолството - Американското посолство", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след приключилата пресконференция на Радостин Василев. 

Според лидера на "Възраждане" в пуснатия от Радослав Василев запис има данни за извършено престъпление срещу Републиката по глава Първа от Наказателния кодекс. 

От "Възраждане" обясниха, че в сигнала до главния прокурор ще искат да бъдат разследвани лицата, споменати в пресконференцията на Радостин Василев, да се установи автентичността на записа и тези лица да бъдат с повдигнати обвинения.

И още, ще поискат да бъдат извикани на изслушване в парламента ръководителите на службите за сигурност, за да дадат информация по темата.  

"Вече стана очевидно, че всичко това, което от "Възраждане" говорим от години насам, е абсолютно вярно. Въпреки медийната пропаганда, въпреки опитите в нашата страна да бъде извършен един евроатлантически Майдан, иначе казано преврат", посочи Костадинов. 

По думите на Костадинов, ново редовно правителство с втория мандат не е възможно да се случи и призова максимално бързо да се задейства процедурата с мандатите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ