БСП не са поставяли червени линии и условия на ПП

БСП не са поставяли червени линии и условия на ПП

БСП не са поставяли червени линии и условия на ПП

От БСП не са поставяли условия при разговорите с "Продължаваме Промяната", но са представили своите приоритети. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Атанас Зафиров. 

"Ние проведохме една среща с ПП, на нея не бяха поставени червени линии и условия. По-скоро говорим за политики. Ние поставихме нашите 4 краткосрочни приоритета и 5 дългосрочни. Приехме в голяма степен и вижданията на нашите партньори каква трябва да бъде управленската програма. Оценяваме факта, че ПП приеха нашето виждане за продължаване на преговорите, а именно кой да бъде кандидатурата за следващия министър-председател", каза Зафиров.

Той беше категоричен, че няма как да бъде реализирана успешна управленска формула в това НС без участието на БСП. "Подобен ход би означавал да се промени изцяло формулата на това управление, каквато беше до момента, и да се излъжат гражданите", заяви Зафиров. 

Депутатът изрази надежда, че ще има повече комуникация между коалиционните партньори в състава на бъдещия кабинет "Василев". "Надявам се, че Василев ще бъде малко по-премерен в публичните си изяви, особено що се отнася до външната политика и ще заложи на по-голяма диалогичност в взимането на колективни решения. Имаме уверението на Василев, че това ще бъде поправено", каза Зафиров.

По думите му, още днес започва да работи нов механизъм, който ще функционира между коалиционните партньори. В него предварително ще бъдат обсъждани и взимани важни решения, които после на политическо ниво ще бъдат превеждани в действия.

Зафиров коментира и експулсирането на 70 руски дипломати. Според него "едно такова действие няма как да няма икономически и други външнополитически последствия за страната". "Начинът, по който това беше направено, не отговаря на дипломатическата норма и добрите дипломатически практики, и не отговаря с националния интерес на България. Войната рано или късно ще свърши и ние, и Европа, ще тръгнем към нормализиране на отношенията с Руската Федерация", допълни той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ