Португалия ще получи 80 млрд. евро

Португалия ще получи 80 млрд. евро

Португалия ще получи 80 млрд. евро

Португалия ще получи помощ по европейския спасителен механизъм от около 80 млрд. евро. Планът за финансова помощ ще зависи и от програмата за приватизация на страната, съобщи еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен, цитиран от RTE News.

Програмата най-вероятно ще е за три години, уточни той. Рен припомни, че в замяна на външната помощ Португалия ще трябва да започне оздравяване на публичните си финанси и структурни реформи, като уточни, че тези усилия трябва да включват амбициозна програма за приватизация.

Програмата за ограничаване на разходите трябва да бъде приета с участието на основните политически партии в Португалия до средата на май, за да може да бъде приложена скоро след сформирането на ново правителство, съобщи от своя страна председателят на групата на финансовите министри на държавите-членки на еврозоната Жан Клод Юнкер.

Председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише заяви, че от съществено значение ще са структурните бюджетни корекции в основата на плана и че "тежката работа трябва да започне веднага."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ