Български журналист бе нападнат от маскирани в Крим (видео)

Български журналист бе нападнат от маскирани в Крим (видео)

Български журналист бе нападнат от маскирани в Крим (видео)

Българският журналист Димитър Кенаров е бил нападнат вчера от маскирани мъже в Крим. Те опрели пистолет в главата му, след като опитал да заснеме как обират техниката на британски репортери, съобщи БНТ.

Пред телевизията Кенаров разказа, че е бил съборен на земята и заплашен от въоръжени мъже. Той седял с колежката си Боряна Кацарова в заведение, когато видял, че група маскирани влизат в отсрещната сграда и изнасят оттам телевизионна техника. В сградата се намирал пресцентърът на Асошиейтед прес, съоръжен на втория етаж в ресторант "Камелот". Журналистът се опитал да ги заснеме с мобилния си телефон.

Тогава един от маскираните мъже го съборил с удари на земята, опрял пистолет в главата му и му взел телефона (виж клипа по-долу). Нападателите отнели и камерата на неговата спътница. 

"След това нападателите избягаха. Качиха се в белия си микробус, който нямаше номера и отличителни знаци, и си тръгнаха. Сега всичко е наред. Проблемът в момента в Крим е, че няма закон", обясни Димитър Кенаров пред Нова телевизия.

"В момента тече кампания в Крим срещу чуждестранни журналисти, които руските части смятат за врагове. Обстановката в Крим до преди ден беше доста спокойна, като че ли нещата се разрешаваха, но от вчера отново напрежението се изостри. Днес ще има проукраински митинг в Симферопол", обясни българският журналист. 

Димитър Кенаров е журналист на свободна практика, който работи за български, американски и европейски медии.

 


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ