Банкман-Фрайд свидетелства пред съдя: Действах добросъвестно на база на правни съвети

Банкман-Фрайд свидетелства пред съдя: Действах добросъвестно на база на правни съвети

Банкман-Фрайд свидетелства пред съдя: Действах добросъвестно на база на правни съвети

Бившият крипто бос Сам Банкман-Файд свидетелства пред съдия по време на съдебния процес срещу него, след като съдебните заседатели бяха изпратени у дома, предаде Би Би Си.

Бившият предприемач беше помолен да говори със съдия Луис Каплан, за да определи кои части от показанията му могат да бъдат предоставени на журито.

31-годишният мъж е обвинен в измама на инвеститори и заемодатели и кражба на пари от клиенти на неговата вече фалирала борса за криптовалута FTX.

Банкман-Файд изложи аргументи, че действал добросъвестно на база на правни съвети.

Съдията изпрати съдебните заседатели у дома, за да може да реши кои части от показанията на Банкман-Фрайд, ако има такива, биха били допустими като доказателство.

Банкмна-Фрайд защити решения, които бяха поставени под съмнение от прокурорите, включително настройването на автоматично изтриване на някои групови чатове. Той каза, че това е в съответствие с политиките за водене на записи, създадени от неговия правен екип.

Той каза, че е обсъдил много други договорености с адвокатите си, включително лични заеми, които е получил от Alameda, и нейната роля като „процесор на плащанията“ за FTX.

„Успокоихте ли се от факта, че адвокати са структурирали заемите?“ — попита адвокатът на г-н Банкман-Фрайд Марк Коен. „Да, разбира се“, отговори той

Бившият шеф на FTX допълни, че се е доверил на юридическия си екип да изготви заявления за банкови сметки за фирмите му. „Вярвах, че са правилни форми“, каза той.

Прокурорите възразиха на аргументите на Банкман-Фрайд, че той е действал въз основа на правен съвет, твърдейки, че е без значение дали адвокатите не са били напълно информирани.

Съдията не се произнесе веднага какви показания може да даде Банкман-Фрайд пред журито, но предупреди, че изпитва „съмнения“ относно някои от аргументите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ