Китай пуска първата високоскоростна жп линия през море

Китай пуска първата високоскоростна жп линия през море

Китай пуска първата високоскоростна жп линия през море

Първата китайска високоскоростна жп линия през море Фуджоу-Сямън-Джанджоу в източната китайска провинция Фудзиен премина статични изпитвания, което създава условия тя да бъде пусната в движение в рамките на годината, съобщи радио Китай.

Строителството на дългата 277 км жп линия започна през септември 2017 г. с проектирана максимална работна скорост от 350 км/ч. Тя ще има общо осем гари.

Според експерти този тест е важна част от завършването на високоскоростната жп линия и първи цялостен „физически преглед“ на инженерната конструкция и системното оборудване. След пускането ѝ в експлоатация времето за пътуване между градовете Фуджоу и Сямън ще бъде съкратено на по-малко от един час.

Междувременно в понеделник поредният влак от Китай за Европа, натоварен с авточасти, хладилници, текстилни изделия, мрамор и други стоки, отпътува от гарата на град Урумчи за Казахстан. Това е 6500-тната влакова композиция по маршрута Китай – Централна Азия / Европа от административния център на Синдзян-уйгурския автономен район.

През последните години все повече стоки се превозват от Китай за Европа през Синдзян и оттам се изпълняват 21 маршрута, които достигат 26 града в 19 страни.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ