Най-добре и най-зле оценените международни летища от техните пътници

Най-добре и най-зле оценените международни летища от техните пътници

Най-добре и най-зле оценените международни летища от техните пътници

След хаоса, който пандемията причини в авиацията, с високи превантивни мерки за избягване на заразата, ограничения за пътниците и временно затваряне на граници, нормалността в сектора вече е осезаема. Не всички летища обаче са възстановили качеството на услугата. Или поне така го възприемат пътниците.

Това твърди Испанската организация на потребителите (OCU) въз основа на данни от проучване, което събира опита на 19 746 пътници от 11 различни държави (испанци, белгийци, италианци, португалци, австрийци, чехи, словаци, словенци, бразилци, канадци и тайландци) за около 68 международни летища, предава elEconomista.es. 

Анкетираните са дали своето мнение по всякакви аспекти - от времето, необходимо за преминаване на контрола за сигурност до наличието на асансьори, включително наличието на Wi-Fi или тоалетни.

В световен мащаб най-доброто летище за потребителите е Дубай с резултат 85/100, следван от Цюрих (82), Мюнхен (81), Хелзинки (81) и Доха (80).

За да намерите първото испанско летище в списъка, трябва да слезете до позиция 11, където се намира летище Сантандер, с резултат 77/100. По същия начин Аликанте, Фуертевентура, Лансароте и Гран Канария са в Топ 20 на най-добре оценените летища.

Сред първите 30 са летищата на Барселона, Малага, Билбао, Сантяго и Менорка.

Ладридското летище Барахас е класирано на 40-то място след Валенсия, Тенерифе север и юг, Палма де Майорка и Астурия. Под Мадрид остават само тези на Виго, Севиля и Ибиса, като последната е най-зле оценена от анкетираните.

Само три чуждестранни летища са по-зле оценени от пътниците: Кайро, Лисабон и Хамбург.

В проучването има категория "време за изчакване за получаване на багаж", чийто подиум е изцяло превзет от испанците. Така тези на Сантяго, Билбао и Валенсия са най-високо оценени в този смисъл. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици