Освиркаха Илон Мъск по време на комедийно шоу

Освиркаха Илон Мъск по време на комедийно шоу

Освиркаха Илон Мъск по време на комедийно шоу

Технологичният милиардер Илон Мъск беше посрещнат със смесица от освирквания и овации от публиката в комедийно шоу на Дейв Шапел в неделя вечер, предаде Си Ен Би Си.

Комикът изведе изпълнителния директор на Tesla Мъск на сцената на специално събитие Punchline Comedy Club на 11 декември в Chase Center в Сан Франциско.

Във видео, споделено в Twitter, се чува как тълпата се подиграва на Мъск, чиято неотдавнашна покупка на платформата за социални мрежи поради опасения за масови съкращения и по-слабо модериране на съдържанието.

„Дами и господа, вдигнете малко шум за най-богатия човек в света“, представи Шапел своя гост на публиката. Мнозина го аплодираха, въпреки че се чуваха и много освирквания.

„Не очакваше това, нали?“, каза на Мъск на Шапел след освиркванията.

„Изглежда, че някои от хората, които уволнихте, са в публиката“, отговори Шапел.

Собственикът на видеоклипа от посрещането на Мъск в шоуто, който беше публикуван в Twitter, изглежда е спрял акаунта си или го е премахнал, като съобщението гласи: „Този туит е от акаунт, който вече не съществува.“

Компанията, която уволни няколко комуникационни служители в предприетата кампания да съкрати приблизително половината от работната си сила, не е отговорила на искане за коментар от Си Ен Би Си.

Потребителят на Twitter Джеймс Ю, който казва, че е бил на шоуто на Шапел, написа в Twitter: „Около 80% от аудиторията го освирка. 18 хиляди души“.

„Дейв му даде толкова много шансове да говори, но той просто пъхна ръце в джобовете си“, добави Ю.

Мъск навлече критики за неделен туит, насочен към Антъни Фаучи, който се превърна във водещата фигура в отговора на САЩ към пандемията COVID-19. Публикацията на Мъск наля масло в огъня на вълна от онлайн обиди и конспирации, насочени към ветерана имунолог.

Шефът на Tesla, който веднъж прогнозира, че пандемията от Covid ще приключи през април 2020 г., многократно критикува стратегията за използване на локдауни за спиране на разпространението на коронавируса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ