Прокурор в САЩ готов с обвинение за рекет срещу Тръмп

Прокурор в САЩ готов с обвинение за рекет срещу Тръмп

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която разследва опитите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия, е събрала достатъчно доказателства, за да обвини бившия президент в рекет, пише The Guardian, позовавайки се на свои източници. Според изданието прокурорът може да предприеме съответната стъпка в началото на август.

Според цитираните от The ​​Guardian източници, обвиненията за рекет се основават на оказване на влияние върху свидетели и незаконно хакване на машини за гласуване. Изданието допълва, че все още не е ясно кои инциденти ще цитира прокурорът като доказателство за вината на Тръмп. „По думите на двама души пред изданието, по обвинението за проникване в компютър, прокурорите ще трябва да докажат, че обвиняемите са използвали без право компютър или мрежа, за да се намесят в програмата или данните, което включва хакване на машини за гласуване в окръг Кофе, пише в материала.

През лятото на 2023 г. Тръмп беше обвинен едновременно в няколко наказателни дела, свързани с опита за щурм на Капитолия през януари 2021 г. и незаконното съхранение на секретни документи в имението си в Мар-а-Лаго. Самият политик отрича вината си по всички обвинения, наричайки разследванията срещу него политическо преследване от страна на администрацията на наследника му Джо Байдън. Но Тръмп каза, че Байдън "не може да го спре".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ