Зеленски отстрани командира на медицинските сили на армията, иска бързи реформи на системата

Зеленски отстрани командира на медицинските сили на армията, иска бързи реформи на системата

Зеленски отстрани командира на медицинските сили на армията, иска бързи реформи на системата

Украинският президент Володимир Зеленски обяви освобождаването на командващия медицинските сили на въоръжените сили на Украйна и поиска бързи промени в работата на военномедицинската система на Украйна, предаде Ройтерс.

Ходът на Зеленски беше обявен, когато той се срещна с министъра на отбраната Рустем Умеров в неделя.

„На днешната среща с министъра на отбраната Умеров бяха определени приоритетите“, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение. „Остава малко време за изчакване на резултатите. Необходими са бързи действия за предстоящи промени“, добави той.

Зеленски каза, че е заменил генерал-майор Татяна Осташченко като командир на медицинските сили на въоръжените сили. На поста застава генерал-майор Анатолий Казмирчук, началник на военна клиника в Киев.

Нейното уволнение дойде седмица, след като украински информационен канал предположи, че отстраняването ѝ, както и това на други, е неизбежно след консултации с парамедици и други длъжностни лица, отговорни за предоставянето на подкрепа на военните.

„Задачата е ясна, както многократно се подчертаваше в обществото и особено сред бойните медици - ние се нуждаем от принципно ново ниво на медицинска поддръжка за нашите войници“, каза той.

По думите му това включва по-добри турникети, цифровизация и по-добра комуникация.

Умеров отчете промяната в публикация в приложението Telegram и посочи дигитализацията, тактическата медицина и ротацията на военнослужещите като свои основни приоритети.

„Опитът за ефективността на конкретни части трябва да се разшири до всички сили за отбрана“, коментира той.

Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна написа в доклад този месец, че войната навлиза в нов етап на изтощение и Украйна се нуждае от по-сложна технология, за да се противопостави на руската армия.

Докато многократно казваше, че военният напредък ще отнеме време, Зеленски отрече войната да е в задънена улица и призова западните партньори на Киев, главно Съединените щати, да запазят нивата на военна подкрепа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ