6 неща, които да помним, когато животът ни повали

 6 неща, които да помним, когато животът ни повали

Колкото и внимателни да сме, има моменти, когато се озоваваме право на земята. Животът просто е странен. Понякога вината не е в нас, а друг път сме най-големите врагове на самите себе си. Независимо от обстоятелствата, когато бъдем повалени, най-естествената реакция е да се изправим. Повярвайте, знам колко просто звучи. Много по-лесно е  да се мятаме като риби на сухо, но всички знаем, че това не води до нищо добро. Ето 6 неща, които е добре да помните, докато се опитвате да се изправите:

1. Бъдете реалисти

Когато сте объркани, не бързайте да правите от мухата слон. Не преувеличавайте ситуацията просто защото животът ви е хванал неподготвени. Домашната котка, която изскача изпод леглото, може да ви уплаши също толкова, колкото и лъв в саваната, ако не го очаквате. Това не означава, че котката може да ви изяде. В живота всичко е въпрос на възприятие, а възприятието е реалност. Поддържайте баланса в своето възприятие и обърнете гръб на проблемите.

2. Бъдете позитивни

Единственото нещо, върху което човек има абсолютен контрол, е отношението. Сами избираме какво да ни афектира и какво не, независимо колко просто звучи това. Високо вдигнатата глава е начинът да си стъпим на краката. Приемете всичко, което животът реши да хвърля по вас.

3. Запазете почтеността си

Не падайте на нивото на хората и обстоятелствата, които ви карат да се чувствате зле. Лесно е да станете заядливи и отмъстителни, но тогава има опасност да забравите кои сте всъщност.

4. Гледайте напред

В края на всеки тунел има светлина. Спрете да мислите, че срещу вас лети влак, и продължете напред. Трудностите са част от пътуването, а не краят.

5. Имайте вяра

Трябва да вярвате, че можете да постигнете всичко, което желаете; че Вселената не е срещу вас, дори да ви се струва така. Каквото посеете, това ще пожънете.

6. Бъдете смели

Не се страхувайте от живота. Всички рано или късно падаме и получаваме рани, понякога толкова силно, че не можем да се изправим. Това не бива да ни плаши и да ни пречи да опитаме отново. В момента, в който спре да върви напред, човек се отказва да живее.

Джъстин Гамил за IHeartIntelligence.com

 

 

 

 

 

 

 

   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ