9 начина да превърнете края в ново начало

9 начина да превърнете края в ново начало

9 начина да превърнете края в ново начало

Когато вече не можеш да се сетиш за някоя причина да продължиш напред, тогава трябва да се замислиш за причина да започнеш отначало. Има голяма разлика между това да се откажеш и да решиш да започнеш отначало в правилната посока. Има три думи, които могат да те освободят от съжалението по миналото ти и да те водят напред към позитивното ново начало, пише блогърът Марк за marcandangel.com. Тези думи са: “От сега нататък...”

И така от сега нататък:

1. Освободи се от нещата, които не можеш да контролираш – повечето неща са само част от живота ти, защото продължаваш да мислиш за тях. Позитивните неща се случват в живота ти, когато се отдалечиш емоционално от негативните. Така че спри да задържаш в себе си, това от което те боли и направи място за това, което те кара да се чувстваш добре. Не позволявай това, което е извън контрола ти да се набърка в живота ти и да обърка всичко друго, което би могъл да контролираш.

2. Приеми и прегърни реалността – Животът е прост. Всичко се случва за теб, а не на теб. Всичко се случва в точния и подходящ момент, нито твърде късно, нито твърде рано. За всичко, което губиш, получаваш нещо друго в замяна; а за всичко, което получаваш губиш нещо друго. Не е задължително това да ти харесва, но за теб ще е по-лесно, ако го приемеш. Така че обръщай внимание на начина, по който гледаш на живота. Ти можеш или да съжаляваш, или да се радваш; изборът е твой.

3. Промени си мисленето – Промяната е като дишането – тя не е част от процеса, тя е самият процес. В реалността единственото нещо, за което можем да сме сигурни е промяната. И първата стъпка в посока на позитивната промяна е да смениш начина си на мислене. Подготви се за позитивните неща в живота. Подготви се за новите неща. Позволи на неизвестното да те отведе до свежи и непознати черти на теб самия. Ръстът е невъзможен без промяна. Ако не можеш да си промениш мисленето, не можеш да промениш нищо в живота си. Понякога това, което трябва да направиш, е да погледнеш нещата от друг ъгъл.

4. Дръж се здраво за добрите неща – Когато нещата в живота се объркат здравата, когато си толкова дълбоко забит в земята, че не можеш да видиш нищо друго освен тъмнина, недей да хабиш ценната си енергия, опитвайки се да си пробиеш път нагоре. Защото ако започнеш да копаеш прибързано в дупката можеш да тръгнеш в погрешната посока и само да се заровиш още по-надолу. Вместо това използвай цялата си енергия, която имаш, за да вгледаш навътре в себе си, да потърсиш дълбоко в себе си нещо наистина добро. В добрината се крие светлината; тя ще ти покаже каква е правилната посока и ще ти освети правилния път нагоре.

5. Почивай и се прегрупирай. – Силата не се крие в това да носиш кръста на срама и скръбта. Силата е за това да избереш своя път, да живееш с последствията и да се учиш от тях. Понякога правиш най-доброто, на което си способен и накрая пак се случва най-лошото. Когато това се случи не се обезкуражавай. Поне си опитал. Понякога това е наистина всичко, което можеш да направиш. Не си се провалил; просто си научил какво да не правиш. Така че почини си, прегрупирай се и започни от начало с това, което знаеш.

6. Приеми шанса. – Да направи голяма промяна в живота си или да опиташ нещо ново може да бъде плашещо. Но знаеш ли кое е още по-страшно? Да съжаляваш. Така че трябва да осъзнаеш, че повечето от страховете ти са много по-големи в съзнанието ти, отколкото са в действителност. Сам ще осъзнаеш това в момента, в който се изправиш пред тях. Не се оставяй да те спрат. Живей живота си така, че да не съжаляваш за шансовете, които ни се оползотворил, любовта, която никога не си допуснал, и подаръците, които не си подарил.

7. Продължавай да се катериш – Всеки човек, който е на върха на планината не е паднал там от небето. Хубавите неща се случват на онези, които се трудят здраво за тях. Ти събираш увереност и ставаш по-силен с всеки опит, с който наистина се опитваш да изкараш най-доброто от себе си и да постигнеш нещо, на което не си вярвал, че си способен. Ако се намираш по средата, където нямаш възможност или желание да се върнеш назад, за да продължиш напред те е много страх, помни че няма как да се насладиш на гледката, ако нямаш желание да се покатериш.

8. Оценявай това, което си научил – Нищо не е по-красиво и по-въздействащо от усмивка, която си е проправила пътя през сълзите. Не съжалявай за времето си, дори за моменти, които са били изпълнени с болка. Усмихни се, защото и това е бил един урок и ти е дал сили да се изправиш. В крайна сметка не това, през което си преминал те определя кой си; а това как си преминал през предизвикателствата те е направило човека, който си днес, и човекът, който можеш да бъдеш утре.

9. Осъзнай, че всяка стъпка е нужна – Нищо не е винаги грешно. Ние се учим от всяка стъпка, която правим. Каквото и да си направил днес е било задължително, за да те отведе до там, където трябва да бъдеш утре. Така че бъди горд от себе си. Може би не си толкова добър, колкото ти се иска, или толкова успял, колкото ще бъдеш някой ден; но благодарение на всичките уроци, които си научил по пътя си, ти си толкова по-добър в сравнение с преди.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ