235 000 акаунта в Twitter са изтрити за джихадистка пропаганда

235 000 акаунта в Twitter са изтрити за джихадистка пропаганда

235 000 акаунта в Twitter са изтрити за джихадистка пропаганда

За последните 6 месеца Twitter e изтрила 235 000 акаунта заради джихадистка пропаганда, съобщи  социалната мрежа в отговор на обвиненията, че позволява на радикални ислямисти да използват платформата.

В съобщение, публикувано на блога на компанията, Twitter отбелязва, че към закритите сега акаунти се добавят още 125 000, изтрити от средата на миналата година  до февруари на 2016. Така общият брой на наказаните за джихадистка пропаганда достига 360 000. „Свалянето на акаунти на ден се е увеличило с 80% от 2015 насам, като има пикове след всяка терористична атака“, коментира компанията. Намалено е времето за отговор на исканията за сваляне на страници, времето, в което подобни акаунти остават активни, както и последователите, които те акумулират.

Политиката на Twitter при администриране на съдържанието често е обект на критики. От началото на игрите в Рио много акаунти, които са използвали без разрешение снимки от Олимпиадата, бяха закрити за кражба на авторски права. Това възмути много потребители, според които социалната мрежа реагира доста по-мудно при свалянето на акаунти, проповядващи омраза, сред които и съобщения с джихадистка пропаганда.

Twitter има екипи за модериране и екипи за проучване и евентуално изтриване на докладваните от потребители съобщения. В четвъртък компанията обяви, че тези екипи са били подсилени, но, както и Facebook, отказва подробности за тяхната работа.

Компанията съобщи, че въвежда две нови функции срещу тормоза в социалната мрежа. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ