Малките жестове, заради които клиентите ще ви помнят

Малките жестове, заради които клиентите ще ви помнят

Малките жестове, заради които клиентите ще ви помнят

Имах възможност наскоро да прекарам две нощи в Montage Resort в Лагуна Бийч, Калифорния. Бих могъл да говоря дълго и в захлас за френския тост, фантастичната гледка към океана, луксозните удобни възглавници върху леглата. Честно казано обаче очаквах тези неща, като се има предвид цената, която платих. Това, което ще ме върне в курорта е впечатлението, което оставиха у мен неочакваните малки щрихи. Те са универсални, тоест не е задължително да сте в хотелиерския бизнес, за да осъзнаеете малките неща, които са основните съставки на рецептата за лоялността на клиентите. Това пише Пол Шпигелман за Inc.com.

Ето как описва той своите седем "малки, но важни детайли", които са го впечатлили най-много:

1. Забележете какво е важно за клиентите

"Когато жена ми и аз пристигнахме трябваше да се настаним в стаята. Служителите забелязаха, че имаме малки деца и веднага извадиха една торба с играчки. После поканиха децата ни да си изберат по една. Този на пръв поглед малък жест показа, че курортът обръща внимание на това, което е най-важно за нас."

2. Бъдете пътеводител

"Вместо просто да ми дадат ключа в ръката, човекът на рецепцията ми каза, че той ще обиколи заедно с мен и моето семейство комплекса, за да ни го покаже. И го направи. Нямам представа как хотелската управа успява да го прави всеки път при толково много клиенти. Но го прави".

3. Започнете сутринта добре

"Обичам, когато хотелите предлагат сутрешно кафе. Но то обикновено е в много малка чаша и вие неизбежно се връщате многократно за повече. В този хотел чашите за кафе изглеждаха приблизително със същия размер като в Starbucks. И кафето е безплатно до 11 ч. Какъв чудесен начин да започнете деня."

4. Неочаквани жестове

"Една сутрин на закуска празнувахме рождения ден на 12-годишния ми племенник. Докато се хранехме, без да разберем нашият сервитьор изчезна някъде и скоро се върна с една книга, която връчи на племенника ми като подарък. Можете ли да си представите?!"

5. Напвравете повече

"Както обикновено, често срещах хотелски служители в коридорите или извън комплекса. Но в допълнение към стандартното "добро утро" и приятната усмивка те ми правеха път, за да мина първи."

6. Общувайте ясно

"Когато напускахме хотела и помолих за помощ с чантите пиколото дойде в стаята и донесе сметката ни. Това беше страхотно, защото имахме достатъчно време да видим какви услуги сме ползвали и дали със сметката всичко е наред."

7. Оставете траен спомен

"Когато колата ни беше натоварена и аз и семейството ми бяхме готови да потеглим, служителите на хотела ни дадоха две бутилки с вода и две бейзболни шапки с логото на хотела за мен и жена ми. Тръгнахме си с усмивки на лицата.

Вече съм направил резервация в същия хотел за следващата година. Следващият път ще остана поне две седмици."

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ