Обама ще даде интервюта за 6 телевизии преди гласуването в Конгреса за Сирия

Обама ще даде интервюта за 6 телевизии преди гласуването в Конгреса за Сирия

В понеделник президентът на Съединените щати Барак Обама ще даде интервюта за шест телевизии преди важно гласуване в Конгреса за военни удари срещу Сирия, предаде DarikNews. Те ще бъдат излъчени във вечерните новини на всяка от телевизиите същия ден.

Междувременно френският президент Франсоа Оланд обяви, че ще направи обръщение към нацията след гласуването в Конгреса на САЩ и доклада на инспекторите на ООН за Сирия, предаде Франс прес. Оланд прогнозира, че американският законодателен орган ще гласува в четвъртък или петък дали да разреши военна операция срещу режима на сирийския президент Башар ал Асад и че експертите на световната организация ще представят в края на следващата седмица своите заключения за нападението с химическо оръжие край сирийската столица Дамаск на 21 август.

От своя страна Министерството на извънредните ситуации на Русия изпрати днес още един самолет за руснаците, които искат да напуснат Сирия, съобщи говорителката на министерството Ирина Росиус. Тази сутрин самолет Ил-76 е заминал за сирийския град Латакия. Той ще вземе граждани на Русия и на страни от ОНД, изразили желание да напуснат страната, обясни Росиус.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ