Успешен в спорта - успешен и в бизнеса!

Успешен в спорта - успешен и в бизнеса!

Успешен в спорта - успешен и в бизнеса!

"Като бивш плувец на дълги разстояния и страстен бегач започнах да участвам в събития с различни спортни предизвикателства в края на 2008 г., когато трябваше да преодолея загубата на баща си и сърдечните проблеми. По-рано дълго време с религиозна отдаденост следвах фитнес програмата си, която се оказа изключително полезна както за физиката ми, така и за умствената ми концентрация. Но наистина не очаквах, че доброто ми представяне във фитнеса и новата ми страст с тренировките ще ми помогнат да се представям все по-добре като собственик на бизнес, индустриален лидер и предприемач."

Това разказва в електронното издание Entrepreneur американецът Аарон Куиткен, собственик и изпълнителен директор на бутиковата PR агенция Kwittken & Company, който беше включен в края на миналата година в списъка с най-добрите млади американски PR специалисти „40 under 40” на изданието PR Week.

"Виждам и оценявам това, че всички предприемачи имат собствени методи – умствени и психически да управляват бизнеса и да се справят със стреса…”, казва Куиткен. "Независимо дали предпочитате да бъдете активни чрез маратон, триатлон или йога, наистина вярвам, че в здравото тяло се крие остър ум, който после взема силни бизнес решения”, коментира той.

Куиткен подчертава, че спортът и бизнесът имат много сходства и физическият тренинг е полезен за практикуването на мениджмънт. 

В спорта, както в управлението на бизнеса, често е необходимо да стартираш с реалистично стратегическо планиране, в което се включват физическите възможности и необходимата екипировка или инвентар. Изследва се теренът на надпреварата, в случая на бизнеса – пазарът.

Проучва се конкуренцията и се следят резултатите от представянето. Важен е въпросът "Ставам ли по-добър с практиката?" Както в бизнеса, така и в спорта се изисква добра преценка за разходите, отбелязва Куиткен. Наблюдава се представянето в различните разстояния на отсечката или в отделните упражнения. Изчисляват се финансовите инвестиции, необходими да се постигне резултат. И се изискват координирана работа в екип и строга самодисциплина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ