Филип Филипов стана Млад мениджър на годината

Филип Филипов стана Млад мениджър на годината

Филип Филипов стана Млад мениджър на годината

Филип Филипов, ръководител на софийския офис на „Скайскенер“ - фирма за сравняване на цени и условия за полети, хотели и коли под наем по цял свят, стана Млад мениджър на 2015 г. Наградата се дава от Фондация „Еврика” за 26-ти път.

Филип Филипов е роден през 1984 г. Бакалавър по публична администрация от Harvard University, има МВА от INSEAD. Кариерата си започва през 2007 г. като бизнес-анализатор в Opera Solutions, Лондон. От 2009 г. до 2012 г. е зам.оперативен директор в Everbread, София, а от 2012-2013 г. е сътрудник в Travel Capital Ventures, Нюпорт бийч, САЩ. През юли 2013 г. постъпва на работа в Skyscanner, Единбург, Великобритания, като минава през позициите старши мениджър „Стратегия“, ръководител отдел „Бизнес към бизнес“, директор отдел „Бизнес към бизнес“ и мениджър на софийския офис на „Скайскенер България“.

Филип Филипов е автор в на списание "Мениджър".

С почетен диплом бяха отличени Георги Димитров Кумчев – мениджър във Фабрика за хартиени опаковки „Клондайк“ ООД в с. Труд и Димитринка Гринко – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Алфа Кол България“ АД.

В другите категории на конкурса победителите тази година са:

"Млад изобретател" - Христо Николаев Колев.

"Млад фермер" - Борислав Божидаров Митов.

"Постижения в науката" – Виктория Иванова Миланова.

Журито на конкурса «Млад мениджър» е в състав проф. д.с.н. Цветан Давидков - преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", председател и доц. д-р Венцислав Савов, редактор «Мениджмънт» в списание «Мениджър», преподавател и член на академичния съвет на Датския колеж, инж. Бойко Недялков - директор на "Торготерм" ООД и зам. председател на Асоциация на индустриалния капитал в България, инж. Деян Дойков - експерт по предприемачество и бизнес планиране, преподавател в НБУ и Мила Златкова - управител на Милдекс ООД, лауреат на наградата "Еврика" за млад мениджър за 1998 година.

Носители на наградата "Млад мениджър" досега са били Саша Безуханова, Теодор Милев, Христо Илиев, Павел Езекиев, Иван Киров, Райна Миткова-Тодорова, Елена Маринова, Цветелина Николова, Светлин Наков и други.

Фондация "Еврика" е създадена през 1990 г. от държавни и обществени организации с цел да подпомага даровити деца и млади хора при реализирането на проекти в областта на науката, техниката и управлението. Организацията подкрепя младите новатори и предприемачи. Председател на Съвета на фондацията е академик дтн Кирил Боянов, водещ български учен в областта на компютърните мрежи и архитектури. Изпълнителен директор е Боряна Кадмонова.

 

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ