Щастието вечер зависи от успеха в офиса през деня

Щастието вечер зависи от успеха в офиса през деня

53% от германците се чувстват по-добре в личния си живот, ако са оставили зад гърба си успешен работен ден. Едва всеки пети е в състояние да раздели стриктно служебния от личния си живот. Това показва проучване на специализирания сайт за кариери "Монстер".

Повече от половината анкетирани казват, че успешният работен ден се отразява положително на отношенията им с партньора. При 27% само особено тежките дни оказват влияние в личния живот. 20% твърдят, че могат да делят служебното от личното.

Така стоят нещата и при австрийците - според половината анкетирани съществува очевидна връзка между успешния работен ден и партньорските отношения. При 36% единствено особено неприятните дни водят до смущения в семейството и приятелското общуване. Само 16% могат да разделят трудовото ежедневие от личния живот.

И в Швейцария са регистрирани сходни показатели.

"За постигането на баланс между работата и личния живот работещите трябва да са в състояние да "изключват" в края на работния си ден", коментира Маркус Рике, управител на отдела "Централна Европа" в портала "Монстер".

След изпълнен със стрес ден най-често помага да поспортуваш, за да загърбиш стреса и напрежението. По този начин се избягват конфликти в личния живот и се гарантира, че ще си спокоен и дееспособен за следващия трудов ден. Сред препоръчваните занимания са разходките и физическата работа, която доставя удоволствие. Помага отпускащата вана, автогенен тренинг или заниманията с йога.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ