50-те най-влиятелни мениджмънт учители - 9

50-те най-влиятелни мениджмънт учители - 9

50-те най-влиятелни мениджмънт учители - 9

Стигнахме до последната десетка на класацията 50-те най-влиятелни мениджмънт учители на Harvard Business Review. Вижте първите пет от нея!

41. Ракеш Курана е професор по развитие на лидерските умения в Бизнес училището в Харвард. Основните му интереси  са в областта на  макро-организационната теория и динамиката на изпълнителние на пазарите на труда. Автор и редактор на книги и много статии. Основният проблем, който разглежда в трудовете си е харизмата на лидерите. Също така често коментира и  въпроси, свързани с ефективността на бизнес образованието.

42. Фон Тромпенар е един от водещите световни експерти по междукултурни комуникации и международно управление. Заедно с дългогодишния си сътрудник Чарлз Хемпдън-Търнър той разработва модел на националните култури на базата на седем измерения. Неговите изследвания помагат да се обясни как хората в различните национални култури си взаимодействат един с друг като цяло и в бизнеса. През 2009 г. Tромпенар публикува „Иновации в глобалната криза“ - книга, която разкрива различен подход в творчеството и иновациите, написани с Хемпдън-Търнър. Книгата описва как иновациите заемат централно място за устойчив растеж.

43. Сър Кен Робинсън е бил професор в Университета Уоруик в Англия. Сега той е почетен професор и изнася лекции в целия свят за творческите предизвикателства пред бизнеса и образованието. През 1998 г. Робинсън застава начело на Националната комисия за творчество, образование и икономика в правителството на Обединеното кралство.

 

44. Андрю Какабадсе е професор по международно управление на развитието в Cranfield University в Обединеното кралство и водещ експерт по експертната работа, ефективността и практиката на управление. Интересите му варират между мениджмънта, международните отношения и правителството. Какабадсе е може би най-известен с историческите си изследвания на топ екипи от бизнеса. Най-добрата му база данни обхваща 21 нации и изследвания в 14 страни.

45. Стюарт Фридман е професор по мениджмънт в училището Wharton към Университета на Пенсилвания и водещ експерт по развитие на лидерските умения и интеграцията между работата и живота. Фридман е автор или съавтор на многобройни публикации по въпросите на интеграцията между личния и професионалния живот, лидерството и динамиката на промяната. Той се фокусира върху  това как да подобрим работата на всички аспекти на нашия живот.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ