Рей Далио предупреди за "големи сътресения" и сподели най-добрите съвети за нови инвеститори

Рей Далио предупреди за големи сътресения и сподели най-добрите съвети за нови инвеститори

Рей Далио предупреди за "големи сътресения" и сподели най-добрите съвети за нови инвеститори

Американският милиардер Рей Далио казва, че новите инвеститори трябва да имат диверсифицирано портфолио, тъй като икономическите и геополитически ветрове продължават да съществуват, пише CNBC.

„Бих искал да има диверсификация, защото това, което не знам, ще бъде много по-голямо от това, което знам“, каза Далио, основател на един от най-големите хедж фондове в света, Bridgewater Associates.

„Диверсификацията може да намали плавно риска ви, ако знаете как да го направите добре“, каза той на срещата на върха на Milken Institute Asia в Сингапур.

„Обърнете внимание на последиците от големите смущения, които ще се случат, защото светът ще бъде коренно различен след пет години. И ще става все по-различен от година на година“, обясни милиардерът.

Еволюцията на изкуствения интелект също привлича вниманието на мениджъра на хедж фонд, но Далио казва, че препоръчва на инвеститорите да влагат пари в компании, които приемат тези нови технологии, а не в тези, които ги създават.

"Това е като да преминеш през изкривяване на времето. Ще се озовем в различен свят. И разрушителите ще бъдат разрушени", казва Далио. "Не е необходимо да избирам тези, които създават новите технологии. Трябва наистина да избера тези, които използват новите технологии по най-добрия възможен начин.

Говорейки пред публиката на срещата на върха в Сингапур, Далио каза, че градът-държава е „много специално място, в един много вълнуващ регион“.

„Световният пейзаж се променя, световният ред се променя. И тъй като Сингапур е по същество център, това е страхотно място“.

На въпрос за нарастващия брой семейни офиси, които се създават в Сингапур, Далио сподели трите най-големи съображения, които човек трябва да вземе при избора на държава, в която да инвестира.

"Една страна трябва да има добър отчет за приходите и баланса, среда на цивилизованост, в която хората работят заедно, за да направят добрите неща да се случват“, каза още Рей Далио.

Позицията, която заема при възникване на международен конфликт, също е важен фактор, който трябва да се вземе предвид, добави той.

Най-голямата грешка, която инвеститорите правят, е "да вярват, че пазарите, които са се представили добре, са добри инвестиции, а не по-скъпи", подчерта още Далио.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ