Ферари затваря двата си завода за две седмици

Ферари затваря двата си завода за две седмици

Ферари затваря двата си завода за две седмици

Легендарният производител на спортни коли Ферари (Ferrari) затваря и двата си завода за две седмици заради разпространението на коронавируса, предаде БТА. Италианската компания, която първоначално се опита да поддържа производството си, обясни, че вече изпитва първите сериозни проблеми с веригите на доставки и те не й позволяват да продължи работа.

Междувременно двама заместник-министри - на здравеопазването и образованието - Пиерпаоло Силери и Анна Аскани, обявиха, че са с положителен тест за коронавируса, и казаха, че са в изолация по домовете си.

Италианското правителство днес постигна споразумение със синдикатите и сдруженията на работодателите, което ще позволи заводите да останат отворени и по време на епидемията от новия коронавирус. Споразумението между правителството и синдикатите бе постигнато след маратонски разговори, които започнаха в петък и се проведоха чрез видеоконференция, предвиди по-високите стандарти за безопасност на работното място. То беше договорено след поредица необявени стачки в някои северни италиански фабрики, където работниците се оплакаха, че здравето им е изложено на риск.

С постигнатото споразумение днес работниците получиха правото да носят маски и други предпазни средства, ако не могат да стоят на безопасно разстояние. Освен това с него се поемат ангажименти за дезинфекция в общите части. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ