Масови арести в цялата страна, тече мащабна полицейска акция срещу групи за наркоразпространение

Масови арести в цялата страна, тече мащабна полицейска акция срещу групи за наркоразпространение

Мащабна акция с масови арести провеждат прокуратурата и полицията на територията на цялата страна.

По информация на БНР до момент са задържани около 10 души, предимно в София. Акцията е насочена срещу организирана престъпна група, която се занимава с наркоразпространение в столицата и в района около Бургас. При друга спецакция на територията на Благоевград и Гоцеделчевско пък са били задържани 22 души.

Според Нова телевизия, при първата операция, на прицела на правоохранителните органи е групата на Радо Ланеца. Неговата наркомрежа е сочена за най-голямата у нас, със стотици участници по веригата навсякъде на наша територия.

Задържани са 8 дилъри нависоко в йерархията на групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от разпространението на дрогата.

Освен с наркоразпространение, разбитата престъпна група се е занимавала с насилствени действия спрямо дилъри, които не са отчитали оборота от продажби, научи БНР.

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни".

Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

По-рано днес регионални медии съобщиха за полицейски акции по морето, които вероятно имат връзка с мащабния удар по наркоразпространението. Освен в София, арести текат Пловдив и Поморие, както и на други места в страната.

Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство, съобщи още Гешев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ