bTV променя програмата си, насочва повече ресурс към новини и специални предавания за COVID-19

bTV променя програмата си, насочва повече ресурс към новини и специални предавания за COVID-19

bTV променя програмата си, насочва повече ресурс към новини и специални предавания за COVID-19

bTV въвежда временни промени в програмата си за седмицата с оглед на предприетите мерки от властите срещу разпространението на COVID-19 в България и стъпките за превенция в самата медийна група. Телевизията ще концентрира повече ресурси в новините, актуалните предавания и допълнително специално съдържание.

В четвъртък, 19 март, ще бъде излъчено специалното предаване на живо „Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете”, което ще даде актуална и полезна информация, както и съвети за всички зрители от авторитетни събеседници. Предаването е с водещ Антон Хекимян, ще започне по време на централната емисия на bTV Новините и ще продължи до 21 часа. Вижте подробности >>.

Специалното издание ще бъде реализирано в допълнение на редовните и извънредните новинарски емисии и актуални предавания на bTV и в него ще участват шефът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, министри и експерти.

От следващата седмица, в понеделник и четвъртък bTV ще посвети часовия пояс между 21 и 22 часа на специално токшоу, което ще погледне на COVID-19 епидемията през призмата на човешките истории. 

В резултат на тези промени, MasterChef България ще се излъчва само във вторник. Заради цялостната реорганизация на продукционните и постпродукционните ресурси в bTV ще има допълнителни промени в програмата в праймтайм. Сериалът „Съни бийч“ ще бъде временно заменен от „Столичани в повече“, а „Бригада Нов дом“ и „Смени жената“ няма да снимат и излъчват нови епизоди по време на епидемията, считано от тази седмица, съобщават от телевизията . Вижте всички промени тук >>

bTV има готовност при нужда да въведе допълнителни промени, в зависимост от развитието на кризата с COVID-19.

Топ приоритет за bTV Media Group във всяка фаза на извънредното положение в страната остава произвеждането и излъчването на новини, актуални предавания и специални проекти във връзка с COVID-19, при прилагане на най-строгите мерки за предпазване на здравето на служителите.

bTV въвежда превантивни мерки срещу потенциална зараза с коронавирус още от февруари. Част от най-строгите включват работа от вкъщи и ротация на изцяло разделени екипи на седмични смени, включително при новинарските, продукционните и техническите екипи. Вижте подробности за мерките >>

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ