Леонардо Ди Каприо ще продуцира сериал за National Geographic

Леонардо Ди Каприо ще продуцира сериал за National Geographic

Леонардо Ди Каприо се наема да продуцира сериал за телевизионния канал National Geographic, съобщава изданието RollingStone. Сценарият на поредицата ще бъде базиран на книгата на Том Улф „The Right Stuff” от 1979 г. 

Книгата на Улф разказва за американските пилоти, занимаващи се с изпитания на най-ранните високоскоростни въздухоплавателни средства, както и документира историите за първите астронавти от НАСА, подготвяли се по проекта Меркурий. По книгата вече е сниман филм през 1983 г. с участието на Ед Харис, Скот Глен, Сам Шепърд, Фред Уорд, Денис Куейд. Лентата печели 4 награди "Оскар". През 2013 г. филмът е избран за съхраняване в Националния филмов регистър на САЩ от библиотеката на Конгреса като "културно, исторически или естетически значим". 

Целта на Ди Каприо ще бъде да представи историческите събития и личности в отделни епизоди. Съпродуцент на филма ще бъде Дженифър Дейвисън, с която двамата си партнират от години по различни проекти. "След като вече имам отлични впечатления от съвместната ми работа с Леонардо, Дженифър и тяхната продуцентска компания Appian Way с филма "Преди Потопа", аз съм развълнуван от възможността да работя отново с тях по настоящия проект", каза в изявление главният изпълнителен директор на National Geographic, Кортни Монро.

Според Deadline.com поредицата ще използва книгата като отправна точка за сюжета, но ще разглежда по една мисия във всеки епизод. Първият ще започне с началото на Студената война през 1958 година. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ