14-ият Зелен форум на Мениджър е посветен на инвестициите и устойчивия бизнес

14-ият Зелен форум на Мениджър е посветен на инвестициите и устойчивия бизнес

14-ият Зелен форум на Мениджър е посветен на инвестициите и устойчивия бизнес

Климатичните промени са водеща тема в дневния ред на правителства и бизнес, които трябва да намалят в следващите десетилетия въглеродния отпечатък и замърсяването на околната среда. Но пътят към климатична неутралност на ЕС до 2050 г. не е лесен.

Как ще се използват инструментите на Зелената сделка, на Плана за възстановяване на практика? Какви ще са възможностите и предизвикателствата пред бизнеса? Какви изводи се направиха след последните енергийни кризи и каква трансформация предстои от тях? Какво е усещането за ефекта на климата сред бизнеса и обществото?

На всички тези въпроси ще търсим отговор в предстоящия 14-и Зелен форум на списание „Мениджър“, който ще се проведе на 27 юни в Интер Експо Център, от 13:00 часа.

В специално видео обръщение европейският комисар Виргиниюс Синкявичюс за околната среда, океаните и рибарството ще очертае възможностите и рисковете пред Европа, която желае да бъде лидер в процеса на зелена трансформация.

Във форума ще се включат представители на ключовите институции, бизнеса, анализатори и експерти с доказан авторитет, които ще дискутират ключови теми.

Първият панел на събитието – „Горещите аспекти на зелената политика“, ще разгледа какви са възможностите пред България в контекста на Плана за възстановяване и развитие. В него участниците ще коментират ползите и рисковете от зелената трансформация на бизнеса и обществото, както и управлението на ресурсите.

Малките зелени стъпки, които водят към голямата трансформация, ще бъдат обсъдени във втория панел – „ESG: Устойчивите модели в бизнеса“. В него ще бъдат разгледани още новите регулации, начините на адаптиране на бизнеса към тях, както и възможностите за измерване на успеха и управление на риска.

Какви са перспективите пред енергийното преобразяване на България и как страната ни може да се възползва от сътресенията в енергийния сектор, давайки тласък на индустрията си, са темите, които ще бъдат обсъдени в третия панел „Енергия за бъдещето“. Участниците в него ще коментират и последните иновации в енергийния свят, както и потенциалът на водородната икономика.

В четвъртия панел – „Точка на кипене“, ще се проследи какви са сценариите за развитие на климатичните промени. Първопричината за Зелената сделка и зелените политики са климатичните промени, които ни напомнят, че не сме господари на планетата. Участниците ще дискутират какви ще са последиците от тях, кога ще достигнем повратната точка, от която няма връщане назад, можем ли да контролираме климата и как да променим себе си, за да отговорим на новото нормално.

Присъединете се към нас на форума за зелени инвестиции и устойчив бизнес и бъдете част от общността, която променя лицето на бъдещата икономика. Присъствието е със свободен достъп срещу предварителна регистрация, която можете да направите тук. На страницата на събитието ще получите и повече информация за темите и участниците в дискусиите.

***

Генерални партньори: Veolia, Yettel, ОББ, photomate.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на: ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД.
Oсновни партньори: Aurubis, Phillip Morris Bulgaria.

С подкрепата на: pwc.

Институционални партньори са Българска стопанска камараИнститут за енергиен мениджмънт, Асоциация на индустриалния капитал в България.

Медийни партньори:  bTV Media Group , BNT

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила