Изследване: Първите 12 думи са решаващи на интервю за работа

Изследване: Първите 12 думи са решаващи на интервю за работа

Изследване: Първите 12 думи са решаващи на интервю за работа

12-те думи, които ще изречем първи при запознанство с представителите на работодателя на интервю за работа са решаващи дали ще получим предложение да заемем позицията. Това твърди ново изследване, цитирано от британския в. "Метро" и БТА. Авторите твърдят, че няма никакво значение какво ще кажем след това, както и да се представим.

Вестникът цитира проучване на фирмата за търсене на работа Resurgo's Spear. Компанията обучава 16-24-годишни младежи да намерят реализация на трудовия пазар. Досега през нейните офиси са минали 3000 млади британци, като 75 на сто от тях са се сдобили с назначение.

Кандидатите, които изглеждат релаксирани и могат ведро да отговорят на прости въпроси като "Как сте?" и "Как изкарахте уикенда?" , много често се преценяват като подходящи за търсения пост, сочат наблюденията на компанията. Това е причината, поради която младежите от състоятелни семейства много по-лесно си намират работа по време на интервю.

Увереният отговор на простите въпроси установява доверие между страните. Способността да се общува "от раз" един ден ще бъде много полезна на работното място и отговорниците в "Човешки ресурси" много добре го знаят, допълват наблюдателите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ