Маркетингът със съдържание - маратон, не спринт!

Маркетингът със съдържание - маратон, не спринт!

Маркетингът със съдържание - маратон, не спринт!

Маркетингът със съдържание може да бъде впечатляващо ефективен. Но само ако знаете как да пишете работещи рекламни текстове.

Конкуренцията за вниманието на публиката е ожесточена. Особено в интернет. Ако не създадете истински интересно и ангажиращо четиво за хора, които действително биха искали да се възползват от офертата ви, само си губите времето и усилията.

Как да подготвите добра рекламна история?

Авторите на американското сп. Inc. споделиха онлайн полезни съвети. Те посочват следното: 

Първо, установете модели. Хората намират стойност в четенето на съдържание, което им помага да си обяснят това, което вече наблюдават, но не винаги могат да опишат или артикулират. Ще ви възприемат като далновидни, ако вземете привидно случайни събития и ги осмислите в написаното. Познаването на това, което виждат, гарнирано с нова перспектива и разбиране, ще ги дари с момент на прозрение, който ще ги развълнува. Ако можете да свържете това директно с продукта или услугата си, сте един ход по-близо до продажбата.

Обърнете се към някаква болка. Емпатията е страхотен начин да направите първите си читатели редовни читатели. Всъщност, с нея започва всеки процес на продажба. Ако идентифицирате болката на хората във вашата индустрия, ще се покажете като умен експерт, който може да помогне в разрешаването на ситуации и проблеми. Ако тонът ви е академичен, хората ще реагират, все едно ги поучавате, а не все едно им продавате. А ако успеете и да им предоставите решения, които не са задължително вашия конкретен продукт или услуга, ще се сдобиете с доверие, влизайки в ролята на надежден информационен източник.

Продължава на страница 2. 

Забавлявайте. Компаниите трябва да бъдат загрижени за имиджа си и да се стараят той да не бъде глупав и скучен. Хората разполагат с голям избор. Най-често се абонират за съдържание, което ги разсмива, просълзява или вълнува. Обичат истории, които ги отвличат от действителността. Намерете начин да добавите чар към своята история и позволете на информацията да се разгърне с изобилни количества хумор, дори предметът на разказа да е сериозен.

Ако текстът ви съдържа същата информация, каквато предлагат всички други във вашето поле, защо тогава някой да си прави труда да ви следва? Намерете необичаен, интересен ъгъл към същата история. С прочита на написаното трябва да предоставите на читателите си страхотно изживяване, което посреща нуждите им, което ги забавлява и е неочаквано. Всичко по-малко от това е посредствено.

Накарайте ги да поискат да прочетат още. Не опитвайте да правите всичко само с един написан материал. Независимо от вида медия, която използвате – блог, видео или бял лист за писане, изпратете едно съобщение. Изберете един единствен аспект от информацията, която искате да комуникирате, и изградете съдържанието си около една идея. Колкото повече информация слагате в едно парче текст, толкова по-малко читателят ще запомни. Идеята е да му се представят една или две истински ценни връзки, които по-късно да го накарат да се върне за още.

Не на последно място, дайте на хората занимание. Най-сигурният начин да дадете на някого нещо стойностно, е като му предложите решение чрез действие. Най-добре е, когато хората могат да предприемат действие по ваше предложение незабавно и видят резултатите в кратък срок.

Помнете, маркетингът със съдържание е маратон, не спринт. Но с обмисляне, планиране и малко творчество може да спечелите подкрепа, която ще снабди бизнеса с лоялни и жадни за още от продуктите му поддръжници.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ