10 идеи как да направите сутрешното си кафе още по-вкусно
Искате сутрешното ви кафе да стане още по-вкусно? Пробвайте тези трикове на BrightSide…
1. Смесете половин чаена лъжица тръстикова захар с кафе. Нагрейте малко сместа на слаб котлон в джезве. След това налейте вода. Карамелизираната захар придава на напитката уникален вкус и аромат.
2. Ако искате напитката да е без утайка, добавете една чаена лъжица студена вода към джезве с прясно сварено кафе. Изчакайте половин минута. Зрънцата ще се настанят на дъното. Няма да се наложи да прецеждате кафето.
3. Чаша студено кафе в горещ ден – има ли нещо по-хубаво от това? Вместо лед обаче, който може да развали вкуса, използвайте специални кафени кубчета. Сварете няколко чаши кафе и го подсладете както намерите за добре. Охладете напитката до стайна температура, налейте я във формички за лед и я сложете в камерата на фризера. Добавете част от тях към мляко и се насладете на този вкусен и освежаващ коктейл.
4. Кафето става още по-превъзходно с малко подправки. Добавете щипка кардамон в джезвето (или джинджифил, индийско орехче или канела). Нагрейте го на слаб котлон. Напитката ще абсорбира вкуса и аромата на подправката.
5. Ако добавите 2 или 3 малки кристалчета сол към кафето си, те ще подсилят аромата на напитката и ще омекотят леко вкуса й.
6. Ако искате да получите максимално богат и тръпчив вкус, махнете джезвето от котлона, веднага щом кафето започне да кипи. Отстранете пяната, разбъркайте напитката и я върнете на котлона. Повторете това три пъти.
7. Кафето е не само напитка, но и храна. Така например под формата на сладоледено кафе може да бъде наистина освежаващо. А и е лесно за приготвяне.
8. Искате кафето ви да има мек и кадифен вкус? Добавете половин чаена лъжица масло към него, докато го приготвяте.
9. Ако предпочитате кафето си без кофеин, добавете 2-3 семена кардамон в джезвето. Подправката ще унищожи кофеина, без да премахва положителните качества на кафето.
10. За да получите възможно най-добрия вкус и аромат, нагрейте джезвето с кафето половин минута, преди да добавите вода към него.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.