6 неща, на които не трябва да обръщате внимание през лятото

6 неща, на които не трябва да обръщате внимание през лятото

6 неща, на които не трябва да обръщате внимание през лятото

Месеците на безкрайно лошо време приключиха и сега ви се струва, че сте способна да осъществите всяка мечта – дълги вечерни разходки, пътуване до морето, почивка край басейн и много сладолед. Може да планирате надълго и широко, но е важно и да се погрижите нищо да не ви попречи в изпълнението. Ето няколко неща, които трябва да избягвате това лято:

1. Хора, които ви скапват настроението
Най-лошият начин да прекарате лятото е да прекарате часове в компанията на хора, които предизвикват у вас само негативни емоции. Помислете дали има в обкръжението ви такива, които ви карат да се чувствате ненужна или виновна за нещо си, за което обективно няма причини. Избавете се от всяко токсично въздействие, което не е полезно за никой човек.

2. Социалните мрежи
Редно е да се откачите и от тях, ако желаете реално да си починете. Нека бъде плавно, но все пак за начало изключете известията, които действително няма да са ви чак толкова необходими през лятото. Редовно оставайте телефона си настрана за по два-три чака. Спрете непрекъснато да правите снимки, които после няма и да погледнете. Съсредоточете се върху случващото се тук и сега и се опитайте да съхраните настоящия момент в мозъчната си памет, а не в тази на телефона. А след като отпускът приключи, прегледайте приятелите си в социалните мрежи и преценете кои от тях изобщо не ви вдъхновяват да се развивате и творите.

3. Да се сърдите на атмосферните условия
Планирала сте съботен пикник с приятелки в парка, но дъждът прецаква всичките ви планове? Опитайте се да погледнете позитивно на ситуацията и не се отчайвайте, че събитието временно се отлага. Помислете какво друго може да направите, дори времето да не е подходящо за разходка. Както знаем, лятото предлага и дни, в които е задължително да се скриете от палещото слънце. Не се сърдете и ако се налага да прекарате цял ден вкъщи, при климатика – не всяка почивка предполага задължителна физическа активност. А колкото до плановете за пикника – поканете приятелките вкъщи и им предложете да си сготвите нещо необичайно например.

4. Импулсивни разходи
Фактът, че разполагате с ограничен бюджет, не трябва да ви натъжава. Внимателно разгледайте списъци с лайфхакове, които ще ви позволят да направите икономии при пътешествието и като цяло е добре да планирате от рано как ще се разпределят парите през отпуска. Съвсем не е задължително да наемате фотограф, ако заедно с приятелките си сами може да създадете креативни снимки. А ако силно искате ярки кадри и впечатления – договорете се с блогъри, на които също са необходими хора, които да бъдат снимани на необичайни места. Това ще ви донесе и нови познанства, както и приятно съдържание към профила ви в социалните мрежи.

5. Чакането, докато приятелите се освободят от работа
Ако вече сте решила къде искате да отидете и всичко, което ви остава е да дочакате докато партньорът или приятелите ви се освободят, то по-добре следвайте плана си сама. Не е задължително постоянно да бъдете с някого, за да сте доволна от ставащото. Освен това винаги може да споделите с тях впечатленията си по-късно.

6. Неща, които не ви въодушевяват
Лятото не продължава вечно, така че всяка минута е крайно важна. Старайте се да не пълните делника си с планове, които не ви носят удоволствие. Ако не обичате барбекю, откажете предложението или кажете, че ще минете за малко. Искате петъка да прекарате сама? Позволете си го и не си мислете, че така социалният ви живот изведнъж ще стане скучен.

Подобни текстове четете на noviteroditeli.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември